Gå til innhold

Fiskekort for ferskvann

Fisketur i elver og vann i nærområdet

Det finnes en rekke fiskevann her i nærheten av Lauklines. For fiske i ferskvann trenger du fiskekort, som du kjøper via Inatur.no.

Ferskvann i Kattfjord-området

Navn Gangtid fra vei Arter
Synnøvjordvannet 1 t Ørret
Hansisadalsvannet 1.5 t Ørret
Kråkskardalsvannet 0.5-1t Ørret
Lauvdalsvannet 0.5 t Ørret
Storvannet 0.5 t Ørret
Tverrfjellvannet 1.5 t Røye
Storelva 0t Laks, havørret, havsrøye
Skorelvvannet 1.5 t Ørret

Her har du noen gode råd til ferskvannsfiske:

For å dra på fiske i noen av de sjøene her på Kvaløya så trenger du ikke alt for mye utstyr. Det kan til og med vare en god idé å reise lett. De teknikker vi anbefaler å teste ut er spinnfiske, meite, fluefiske eller isfiske.

Hva slags utstyr trenger man:

Spinnfiske, stang som er 6 til 8 fot og har kastevekter mellom 5-35 g. en haspelsnelle med 0,10- 0,17 mm braid, dette gjør det lett å kaste langt. En boks med sluker, spinnere og wobblere i diverse farger og størrelser. Ett supert tips er å bruke fluorcarbon som fortom, 0,18 – 0,25 mm er ett bra valg.

Meite, det går helt fint å bruke samme type av utstyr som til spinnfisket. Det man trenger er noen forskjellige dupper som er lette å kaste og som er lette å se på vannet. Litt kroker som passer til meite og splitthagel for å gi vekt til dupp og kasting. Og selvfølgelig noen type av agn, for eksempel mark eller maggot.

Fluefiske, en fluestang i klassen 4-6# i lengden 8-9 fot. En flytline og muligens noen synkende spisser hvis man ønsker å fiske dypere. En boks med forskjellige tørr, våt, nymfe og streamerfluer. Og husk: Det er aldri feil å bruke en harørenymfe med gullskalle.

Isfiske, det er få ting som har virket bedre enn å fiske med en liten mormyska agnet med maggot. En pimpelstikke, et isbor og varme klær er egentlig det eneste man trenger utover det. Varmt å drikke er også meget godt å ha med på turen!

Spesifikasjoner

Andre aktiviteter