Gå til innhold

Reise hit

Hvor er Lauklines?

Lauklines ligger i Kattfjorden sør-vest på Kvaløya, ca 30 km fra Tromsø Lufthavn. GPS (69.620755,18.285812 (WGS-84 N69°37’14” E018°17’09”)

Reise med fly til Tromsø Lufthavn

Fra Tromsø Lufthavn (TOS) går det mange ruter både til innland og utland, de fleste via Oslo. Det finnes også direkteruter til mange destinasjoner i Europa. Flyplassen ligger 30 km fra Lauklines, en halvtimes kjøring. For mer flyinformasjon se Avinor sine nettsider →

Reise med tog og buss

Det er ingen togforbindelse helt fram til Tromsø så nærmeste togstasjon er Narvik, via Sverige eller Bodø. Tog eller ferge korresponderer så videre med buss til Tromsø.

Reise med Hurtigruten

Opplev den vakre kyststripen av Norge og benytt hurtigruten → på din vei til Tromsø.

Leiebil

Det finnes flere bilutleiefirmaer som har kontor både på Tromsø Lufthavn og i Sentrum.

Spesialavtale Hertz / Europcar / Sixt / Avis

Transport fra flyplass/Tromsø sentrum til Lauklines

Selv om vi bare ligger 30 minutter fra Tromsø, finnes ingen direkte bussrute ut til Lauklines. Det finnes flere andre alternativer som bil, taxi, helikopter eller med båt! Vi kan organisere transport til dere, ta kontakt med oss for nærmere informasjon og priser.

Bør jeg leie bil?

Det avhenger av hva du har tenkt å gjøre under ferien. Her er flere aktiviteter med Lauklines som startpunkt, men om du ønsker å oppleve mer av det arktiske området eller om du har booket mange forskjellige aktiviteter fra ulike startpunkt, kan det være mer gunstig å ha egen bil.

Jeg har leid bil, men gruer meg til å kjøre vinterstid

Å kjøre på vinterstid kan være en utfordring om man aldri har gjort det før. Da er det viktig å vite at alle utleiebiler har vinterdekk, som er tilpasset best veigrep på snø og is. Det lokale brøytemannskapet er også veldig flinke til å holde veiene åpne og kjører flere ganger daglig ved behov.

Jeg har booket taxi fra flyplassen, hvor møter jeg taxisjåføren?

Taxien venter utenfor hovedinngangen med et skilt «Transfer Lauklines» Finner du ham ikke, så ring oss etter at du har fått bagasjen din. Taxisjåføren holder seg selv oppdatert ved eventuelle flyforsinkelser, hvis du tidligere har gitt oss ditt flynummer.


Mat og drikke

Butikker og supermarkeder

Har du booket taxitransfer gjennom oss, inkluderer det 30 min stopp for innkjøp. Trenger dere mer tid, avtaler dere bare direkte med sjåføren. Det er 4 supermarkeder på veien fra flyplassen ut til Lauklines. Den siste er Eide Handel → og er 20 minutter unna Lauklines.

Tilbyr dere frokost på Lauklines?

Vi har rorbuer som er lagt opp til selvhushold og vi har ikke restaurant her ute, men det finnes en rekke ulike cateringfirmaer som tilbyr en variert meny avhengig av antall personer. Du kan enten hente maten på vei utover ved ankomst, eller så kan flere av cateringfirmaene mot en ekstra kostnad levere maten til deres rorbu.

Har dere butikk på Lauklines?

I resepsjonen har vi en liten gaveavdeling der du kan kjøpe suvenirer, lokalt håndarbeid, t-shirts, kort og frimerker samt mineralvann, is og litt snacks.


Ankomst

Innsjekking

Det er mulig å sjekke inn fra klokken 15 og utover så snart rorbuen er ferdig rengjort. Se ytterligere informasjon ved resepsjon.

Ankomst etter 22.00

Gi oss beskjed på forhånd, så organiserer vi nøkkelutlevering.

Har dere babyseng?

Ja, dere kan uten ekstra kostnad få babyseng og babystol, gi beskjed ved booking.


Aktivitet og opplevelser

Hva kan vi gjøre når vi bor på Lauklines?

Se vår oversikt over aktiviteter og forslag til ulike opplevelser


Klima og vær

Hva er nordlys?

Her kan du se en kort film som beskriver hva nordlys er →

Jeg ønsker å se nordlys, når er den beste tiden å komme?

Det er faktisk nordlysaktivitet året rundt, men nordlyset blir usynlig for oss under sommermånedene pga dagslyset. Fra september til tidlig april er det gode muligheter for å se nordlys. Vi anbefaler derfor at en velger en periode avhengig av hvilke andre aktiviteter som man er interessert i å oppleve i tillegg til nordlyset.

Nyttige lenker om Nordlys

Hvor lenge bør jeg bli for å oppleve nordlys?

Vi anbefaler minimum 3-4 dager.

Når er det midnattssol og når er det mørketid?

Vi har sol døgnet rundt fra omtrent 20 mai-20 juli og mørketid fra 20 november-20 januar. Besøk time and date for en mer detaljert oversikt →

Hvilket klima er det på Lauklines?

Den varme golfstrømmen gjør klimaet i Tromsø mye mildere enn andre områder i verden som er like langt nord, f.eks Alaska eller Grønland. Januar og februar er de kaldeste månedene, med en middeltemperatur på -1.9° Celsius, mens det i innlandet kan bli betydelig kaldere, ned mot -20°C eller -30°C. Sommertemperaturen varierer mellom plus 10° til 20°C.

Hvilke klær trenger jeg?

  • Vinterstid
    • Bruk lag på lag, gjerne ull eller superundertøy innerst. Ull eller fleece som mellomlag og en vind og vanntett vinterjakke ytterst. Bruk hansker eller votter (vanntette om du skal lage gode snøballer 🙂 og en varm lue som dekker ørene. Skjerf rundt halsen, ullsokker og gode vintersko til føttene. Kan være lurt å ta med brodder for å gå trygt på glatte veier.
  • Sommerstid
    • Vi anbefaler en blanding av vanlige sommerklær og vind og vanntette klær. Været forandrer seg fort, og ulike aktiviteter krever ulike klær.

Kan jeg leie sko og klær?

Mange aktivitetstilbydere tilbyr lån av klær tilpasset aktiviteten. Vår samarbeidspartner Tromsø Outdoor tilbyr klespakker og sko til utlån. Bestill på forhånd og du kan få det levert til Lauklines. En standard klespakke kan du leie her på Lauklines.

 


Fiske

Vil ut å fiske! Hva anbefaler dere?

Her er flere muligheter for fiske i området rundt Lauklines. Ferskvannsfiske, guidet havfisketur eller stangfiske fra land.

Ferskvannsfiske

For ferskvannsfiske i noen av fjellvannene her i området må du kjøpe fiskekort på www.inatur.no. Enten dagskort eller ukeskort. I resepsjonen kan du også leie fiskestang og kjøpe sluker m.m om ikke du har dette selv.

Charterbåt med skipper/guide

De fleste som kommer hit ønsker å oppleve havfiske/sjøfiske og da tilbyr vi guidede havfisketurer der alt av fiskeutstyr for ulike typer fisk, fiskedress og guide er inkludert. Du blir med i en charterbåt med skipper og ev fiskeguide, og får dermed tilgang til mange års erfaring og kunnskap. Guiden vil gjøre alt han kan for at du skal få en uforglemmelig opplevelse og fine dager på sjøen.

Stangfiske fra land

Stangfiske fra land er mulig å gjøre både her fra kaien på Lauklines eller ved å gå langs fjæra og finne seg en stein å stå på.

Isfiske

Under vinteren tilbyr vi også sammen med Explore the Arctic guidede isfisketurer.

Skitt fiske og lykke til med din fiskeopplevelse!    <*))))))))><

Hva slags fisk kan jeg få?

En god forvaltning av fiskebestanden over tid her i Norge har beskyttet mange arter mot overfiske. Derfor er det mengder av fisk av forskjellige arter her i området; kysttorsk og skrei, sei, kveite, steinbit, uer, hyse, brosme, lange, sild, makrell mfl.