Gå til innhold

Fuglekikking

I området rundt Lauklines kan du få øye på et stort utvalg av fugler, over 100 arter.

Å holde seg i ro er nøkkelen, enten du ønsker å se de vanlige fuglene eller se etter og fotografere noen av de mer sjeldne artene. Ta med kikkerten eller lei teleskopet og la øynene og ørene lede deg! Ved å ta en langsom og forsiktig tur i fjæra, har du god sjanse til å se noen av de mer marine fuglene som tjeld, arktisk terne og kanskje til og med en sirklende havørn eller to. Hvis du bestemmer deg for å ta turen opp i skogen eller opp på fjellet, har du en god sjanse til å se fjellrype, kjøttmeis og flere ulike finker. Hvis du gjør det om kvelden, er sjansen for å oppdage en kattugle høy. På slutten av vinteren dukker snøspurven opp i området. De blir ikke værende så lenge ettersom de er på farten videre nordover (Svalbard), der de blir over sommeren.
Hvis du er tålmodig og har litt erfaring med fugletitting, vil du kunne finne de riktige områdene for fuglekikking. Har du ikke noen tidligere erfaring, kan du gjerne komme i resepsjonen og spørre oss om råd.

En guidet tur?

Et midnattssolfjordcruise med Explore the Arctic, kan være vel verdt å prøve. Under denne tiden på året samles lundefuglene i et stort antall langs kysten, og en båttur hjelpe deg å se de på nært hold. Det gir deg også en spesielt god mulighet til å studere og bli kjent med våre lokale marine fugler.

Spesifikasjoner

  • Ikon Nivå: lett

Andre aktiviteter