Gå til innhold

Stormen Ingunn

I uke 5 hadde vi besøk av ingen mindre enn stormen Ingunn!

Det var på forhånd litt usikkert hvor hardt stormen ville ta her i Troms, men når hun vel kom var det ingen som lenger lurte på det. Meterologene hadde varslet sterke vindkast og på Håja ble det målt hele 30,8m/sek.

I nabofjorden Ersfjorden ble den fine kafeen Bryggejentene hardt rammet av stormen. Taket på kafeen ble rett og slett revet av. Det er utrolig hvilken kraft vind kan ha! Flytrafikken ble også hardt rammet, og over 100 passasjerer måtte den verste natten overnatte på Tromsø lufthavn. Skolene her på Yttersia var stengt og busser innstilt. Det er mektig å studere stormen når man sitter trygt inne i sitt eget hus, men man blir liten når man går utendørs og føler at man blir tatt av vinden.

Her på Lauklines klarte vi oss rimelig godt. Det er alltid utfordrende når det er stormflo og vind i tillegg, men vi hadde sikret oss så  godt vi kunne. Heldigvis er slike stormer ikke vanlige, ikke engang om man bor i den arktiske delen av Norge!

Vannivået var faretruende høyt!

Vår helt egen Lauklines-fontene! Hyttene fikk en god omgang med sjøsprøyt på seg!