Gå til innhold
sei

Fiskerapport uke 32

Sommeren er fortsatt på sitt beste og havet koker av fisk av alle slag.

Alle sportsfiskerne fanger gode mengder fisk, både på land og ute til havs. Hovedfangsten er torsk og sei og mye fisk rundt  10 kg+. Det har også blitt tatt nokså mange kveiter.

I løpet av forrige uke og for øyeblikket har det vist seg å være veldig effektivt å velge mindre softbaits eller en hel agnfisk som en liten sei eller makrell for å friste større fisker. Det er fremdeles mye små sild og tobis som streifer rundt i fjorden og enda mer på ute til havs. Som et resultat av den rike tilgangen på agnfisk i fjorden, finner mange fugler veien hit for et festmåltid, og det samme gjør hvalene. Både vågehval, pilot- og knølhval har vært i området. Også noen hvitenebbede delfiner er blitt oppdaget på fiskefeltene. Alle sammen stapper de buken full med det overflod av mat som havet tilbyr.

Tilbake til fisket, er fisken som er mest i vinden nå; storseien. Flere av disse har vært over både 10, 11 og 12 kilo. Den større fiskene finnes hovedsakelig på de grunne toppene nær dypt vann, selv om noen har funnet veien til fjorden. Og som nevnt før, bruk små softbaits som ser ut som tobis, så blir det fangst! Selv om vi er kommet langt ut i årets fiskesesong, er det blitt fanget stor steinbit (9 kilo +). Fisk av den størrelsen finnes ofte på våren eller begynnelsen av sommeren.

Snart er det også tid for rødspette-sesong. Vi har sett et par så langt, rundt 2,5 kilo, og det er fortsatt rom for flere fine fangster.

Alt det beste fra oss her på Lauklines og skitt fiske!

sei

Flere artikler