Gå til innhold

Troms turlag anbefaler mange turer i nærområdet til Lauklines. I lørdags tok vi oss en tur ut til vakre Hillesøya for å gå en av turene. På Troms turlag sine hjemmesider kan du lese følgende om turen:

«Dette er en liten, men nydelig topp på yttersida av Kvaløya, rett ved Sommarøy. Videre fra Hillesøytoppen ser du rett ut på storhavet!

Fra ungdomshuset på Hillesøy følger du en tydelig sti oppover. Stien er bratt, på de første metrene er det satt opp jernstenger med tau i mellom. En alternativ vei ned er å gå ned på sørsiden av Hillesøya ned til Sandvika. Det er en lun vik med sandstrand. Hit kommer du fra toppen ved å gå nesten flatt rett sørover. Etter noen hundre meter treffer du en sti som blir mer og mer tydelig. Gå nesten ned til havet før du svinger til høyre mot stranda. Følg stien tilbake til bebyggelsen via noen mindre strender.» (http://ut.no/tur/2.5014/)

Både store og små var enige om at stien var bratt i begynnelsen, men utsikten vi fikk fra toppen gjorde strevet vel verdt!

Flere artikler