Gå til innhold

Fisketur med skipper (privat)

Bli med på privat fisketur med profesjonell skipper

Kattfjorden her ved Lauklines har vært forbundet med havfiske i flere hundre år og nå får du muligheten å prøve fiskelykken. En kort fisketur passer perfekt for familier og venner som ønsker å prøve havfiske, men er du en dreven sportsfisker så ønsker du gjerne en lengre tur og skipper tilpasser seg dine ønsker.  Skipperen lærer dere alt dere trenger å vite så ikke vær bekymret om dette er deres første møte med havfiske. Skipperen viser deg forskjellige teknikker som er effektive i området, blant annet fiske med jigg, pilk og naturlig agn. Alt utstyr inngår og vi bruker kun kvalitetsutstyr, først og fremst fra Shimano.

Flerturers-pakker
Gruppen din vil få en egen skipper for alle turene. Da har dere muligheten for å justere starttid avhengig av vær og mulighet for å flytte timer mellom dager. Ved å bestille 3 eller 5 turer er båten alltid reservert for en ekstra dag og ved 7 turer reserveres båten for 2 ekstra dager. Dermed er båten tilgjengelig disse ekstra dager, noe som gir fleksibilitet i tilfelle dårlige værforhold eller ønsker om ekstra turer.  Derfor anbefaler vi også en minimumslengde på oppholdet, slik at vi kan ta turene de dagene med best vær. For disse pakkene har vi også justert prisen i forhold til enkeltturer, da vi vet at flere av dere ønsker å benytte eget utstyr. Uansett, alt fiskeutstyr er inkludert, og det brukes kun kvalitetsutstyr hovedsakelig fra Shimano.

Priser angitt i NOK inkl MVA.
Bensin betales ihht forbruk, vi foretar kortreservasjon før avgang.
Drivstofforbruk Ca 2 l/nm
Estimert eksempel:
Fjordtur: ca 25  l
Middels lang tur: ca 50 l
Langtur åpent hav: ca 100 l

Fiskearter
Området rundt Lauklines er velkjent for kveitefiske. Mange gode grunntopper og bunnstrukturer som gir oppholdsteder for stor torsk og sei hele året. Flere sandbanker og grunner som er perfekte steder for rødspette og annen flyndrefisk. Området tilbyr også bra fiske etter steinbit, hyse, brosme, lange, uer og makrell. Spør oss om råd for hvilken periode dere bør velge om det er spesielle arter dere er interessert i.

Sikkerhet ombord
Før turen starter er det en sikkerhetsgjennomgang og skipper sørger for at dere har ordentlig med klær i forhold til vær.

Explore the Arctic har Arronet 30 SPT båter, som er godkjente i henhold til krav fra Sjøfartsdirektoratet for 12 eller færre passasjerer. Alle skippere er sertifiserte (minimum D5L-sertifikat, sikkerhetskurs, krise og passasjer-håndtering og VHF-sertifikat) i henhold til gjeldende krav fra Sjøfartsdirektoratet.

Arronet er 9,4 m lang, 30 SPT, bygget for sightseeing og fisketurer. Den er designet med fokus på komfort og sikkerhet og har styrekonsoll i midten med sitteplasser og toppmoderne elektronikk. De er utstyrt med 2×150 hk Yamaha, noe som betyr at vi raskt kommer til de beste fiskeplassene. Båtene er godkjente for persontrafikk for 6 personer + skipper.

Redningsutstyr om bord: Redningsflåte, redningsvester, livbøye med lys, kasteline, redningsstige, fastmontert VHF, håndholdt VHF, EPIRB, AIS-SART, brannslokkingsapparater, brannteppe, førstehjelpsutstyr og nødsignalpakke.

Utmerkede sjøegenskaper og stabilitet
Båtene er helsveisede med forsterkede skrog, laget av saltvannsbestandig marinaluminium. Resultatet er en sterk og sikker båt, med gode sjøegenskaper som takler sjøen fint i alle slags vær. Båtene har et unikt innebygd flytesystem som sikrer båten oppdrift, selv om den skulle fylles med vann. Stabiliteten, både når vi ligger stille og når vi er i bevegelse, er utenom det vanlige.

Våre båter er utstyrt med Minn Kota RT Terrova baugmonterte elektriske trollingmotorer. Trollingmotorene gjør det mulig for oss å opprettholde en jevn fart og retning mens vi fisker. Dette er spesielt nyttig når vi fisker i områder med kraftig strøm og vind.

Spot-lock vil holde oss på plass med enestående GPS-nøyaktighet og gir oss muligheten til å holde oss rett over ethvert produktivt fiskested.  Autopiloten vil automatisk navigere båten i hvilken som helst retning vi velger og holde oss på den kursen automatisk, selv om det er vind, bølger og strøm.

Elektriske trollingmotorer er miljøvennlige og reduserer vårt drivstofforbruk og støyforurensning.

Se gjerne filmen under for flere detaljer om båtene. For bilder av båtene se her

Spesifikasjoner

 • Ikon Nivå: lett-hard
 • Ikon Antall i gruppen: 1-6
 • Ikon Varighet: 3-12t
 • Ikon Pris: For "Flerturers-pakker" se tabell i infoteksten

  Enkeltturer (tilgjengelig maks. 7 dg før)
  1-6 personer + skipper
  3 timer 6. 595,-
  5 timer 8. 995,-
  8 timer 11. 595,-

  Tillegg: Bensin ihht forbruk
 • Ikon Inkludert: Inkl. fiskeutstyr og flytedrakter
 • Ikon Oppmøte: Etter avtale med skipper
 • Ikon Arrangør: Explore the Arctic
 • Book denne aktiviteten

Andre aktiviteter