Gå til innhold

Mye vær

Været er noe som aldri slutter å fascinere meg her i Nord-Norge. Vi pleier å si at er du heldig kan du oppleve alle fire årstider på en og samme dag! Selv om akkurat det ikke er vanlig, er det ikke uvanlig med raske væromslag og "mye vær", som de kaller der her nordpå.

Januar og Februar har ikke vært noe unntak. I Januar tror jeg det lokale fiskerne klarte å komme seg utpå 5 dager, grunnet mye vind. Vinden er virkelig med å setter standard for hva man kan og hva man ikke kan gjøre. Veien over Kattfjordeidet har vært stengt flere ganger siden nyår, ofte fordi fokksnø gjør sikten nærmest lik null. Som bildet viser, klarte også vinden å rive vekk taket over Alia…

Det er spennende å bo så værutsatt å kjenne på naturens krefter. Mange av våre gjester uttrykker også fascinasjon over å sitte inne i de varme, koselige hyttene og se utover fjorden, som ene stunden er helt rolig og neste time har meterhøye bølger. Grafen du kan se er fra Hekkingen fyr som ligger lenger ut i havgapet. Værmessig kan man ofte se på Tromsø og Hekkingen og omtrent midt imellom ligger Lauklines. Som dere ser har det altså vært mange dager med vind over 15m/s.

Flere artikler