Gå til innhold

Havfiske

Gode fiskemuligheter i Kattfjorden

Lauklines er blitt forbundet med fiske i over 100 år. Dette fordi noen av de aller beste fiskeplasser ligger i nærområdet. Kattfjorden ligger også veldig godt beskyttet i forhold til ulike vindretninger.

Se filmen om fiske med Explore the Arctic og Lauklines

Hva kan du fiske, og når?

Lauklines er frem for alt blitt kjent for sitt fantastiske kveitefiske. Dette fisket har blitt bedre og bedre for hvert år. Beste tid for kveite er perioden mai-september.

En annen stor attraksjon her er skreien, den store vandretorsken som kommer fra barentshavet om våren. Da har en sjansen til å få torsk på over 20 kg. Andre tider om året kan en også ha et fint torskfiske her, men da er det kysttorsken som gjelder.

Storseien kommer på sensommeren og da kan en få oppleve harde «fighter» med denne sterke fisken. Mindre eksemplarer av seien finnes her året rundt og er god som agn for blant annet kveite og stortorsk.

Steinbit er best fra slutten av mai-juli. Hysefisket pleier også å være bra om sommeren. Uer, brosme, lange og rødspette er også ofte å få på kroken.

Guidet havfisketur

Explore the Arctic tilbyr guidet havfisketur med fiske og filetkurs  til de av våre gjester som ønsker det. Da får du en flott mulighet til å komme enda lenger ut til havs og sjansene til riktig stor fisk øker. Fiskeguidene kjenner området, tidevannstrømmene og vindforholdene her veldig godt og de lærer deg/dere mer om fiskeplasser, teknikker og forskjellige fiskearter.

Båtutleie

Vi tilbyr båtutleie for deg som ønsker å fiske på egen hånd.

Minstemål og fangstbegrensning

Vi arbeider for et bærekraftig fiske og derfor er du som vår gjest bundet til å følge offentlige regler om minstemål og fangstbegrensning (max 20 kg).

VG partnerstudie

Spesifikasjoner

  • Ikon Nivå: Enkel/medium
  • Ikon Pris: Avhengig av type fiske

Andre aktiviteter